Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Indian Wells west  (Read 489 times)

Nikko55

• Akademac
  • *
    • View Profile
    • Email
Indian Wells west
« on: September 21, 2009, 05:49:52 AM »
Nesto sam petljao sa slikama, ne znam da li sam uspeo, probajte na ovom linku da vidite slike u punoj velicini.

http://profile.imageshack.us/user/Nikko55/

Javite ako link ne radi pa da probamo nesto drugo!

Svake godine u Januaru se odrzava tradicionalni turnir pod nazivom Bob Hope Chrysler Classic PGA Golf Tournament. Inicijator je bio cuveni americki komicar Bob Hope pa zato i turnir nosi njegovo ime.

Malo je drukcijeg karaktera od klasicnih PGA Turnira. Turnir traje 5 dana i istovremeno se igra na 4 razlicita golf terena. Svaka startna grupa je formirana od 4 amatera (igraju kao tim) i jednog PGA profesionlnog golfera. U zavrsnici turnira (5-tog dana)  igraju samo pro igraci i pobednik dobija pehar i naravno novcanu nagradu koja je za 2009 bila negde oko 800.000 dolara!

Amateri koji ucestvuju na ovom turniru dele se u dve kategorije. Prvu cine poznate licnosti - glumci, sportisti, pevaci, rock muzicari itd. i oni ne placaju za ucestvovanje. Drugu grupu cine "obicni" golferi i oni za igranje na turniri placaju fee u iznosu od 5.000  do 35.000 dolara u zavisnosti koliko su puta igrali na tom turniri. Sa brojem ucesca smanjuje im se iznos ali ne moze biti manji od 5.000 dolara. Tako prikupljen novac ide u humanitarne svrhe.

Slike koje su postavljene odnose se na golf terene na kojima se odrzava turnir. Nazalost kamere su zabranjene za vreme odrzavanja turnira tako da nisam mogao da vam predstavim pravu atmosferu. Uspeo sam samo jednom da je sakrijem i da krisom napravim snimke i to zavrsnog dana (na jednoj slici se vidi Fred Couples kako se sprema za udarac) na Clasic Golf Course clubu.

Slike mozete videti u pravoj velicini tako sto, kad otvorite navedeni link, kliknete na samu sliku i ona se otvori u  necenzuniranaoj velicini.

Nadam se da ce te uzivati u slikama!

« Last Edit: September 24, 2009, 08:51:52 AM by Nikko55 »

bix

• Akademac
  • *
    • View Profile
Re: Indian Wells west
« Reply #1 on: November 06, 2009, 10:17:33 AM »
Ovo je jako lepo.
Cena ucesca naravno opravdana slikom, a nadam se kvalitetom terena i usluga prateceg sadrzaja (mozda nam nesto vise mozes reci o tome, ja bih voleo). Hvala.
« Last Edit: November 06, 2009, 10:19:42 AM by bix »

Nikko55

• Akademac
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #2 on: November 26, 2009, 02:27:28 AM »
bix, sta te konkretno zanima? Ime grada, hoteli, restorani, sezona ili nesto drugo!

bix

• Akademac
  • *
    • View Profile
« Reply #3 on: November 26, 2009, 01:35:39 PM »
Moze sta god imas, sta dovatish :) .... moze i ime grada, ali najbolje ako bacis koordinate sa google earth.. nemoj se opterecujes, opusteno.

Nikko55

• Akademac
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #4 on: November 28, 2009, 06:31:47 AM »
Ukucaj Indian Wells, CA u Google Earth i gde god vidis vecu zelenu povrsinu to je neki od golf terena. Inace ta oblast je pocela da se  razvija negde oko 1938 godine kada su dokoni glumci iz Los Angelesa resili da naprave malu oazu gde bi mogli da pobegnu od publiciteta. Tako je nastao Palm Springs i to skoro u centru pustinje. Vremenom je postao modni hit pa je sve vise bogatih Amera dolazilo da provede zimu, obicno od sredine Novembra pa do sredine Maja, jer je u tom periodu vreme fantasticno. Nocu se temperatura  spusta oko 5 do 10 Celzijusa a preko dana izmedju 20 do 28 stepeni. Kisa padne mozda jednom godisnje ali je sve prepuno zelenila jer su sistem navodnjavanja i odrzavanja doveli do savrsenstva. Naravno to rade Meksikanci jer je granica vrlo blizu, odmah iza San Diega. Pete Sampras, M. Wie, Fredi Couples, Antoni Kim, Bil Gates, Arnold Palmer su samo neki od poznatih koji imaju ovde kuce.

Pravi procvat to podrucje je dozivelo pocetkom 90-tih i na Palm Springs, koji je postao pretesan, nadovezuju se drugi gradovi kao Cathedral City, Palm Desert, Indian Wells, Rancho Mirage, Bermuda Dunes, La Quinta, Indio, Thousand Palms, Desert Hot Springs itd. Mi bi to nazvali opstine jer uopste nema klasicnog prekida izmedju njih vec se sve spaja u jednu veliku celinu.

U Indian Wellsu se odrzava i 5-ti, po velicini, teniski turnir i to na terenima Indian Wells Tennis Garden-a gde su 2008 Novak i Ana bili pobednici. Svake godine, na oko mesec dana pred turnir, svi tereni se presvlace novom podlogom tako da je to jedan od najboljih klubova otvorenih za javnost. Svako moze da postane clan i clanarina je negde oko 500 dolara za celu sezonu i u tu cenu je uracunato i besplatno gledanje turnira.

Stadion i pratece objektetakodje  mozes da vidis preko satelita. Ukucaj Indian Wells Tennis Garden, CA i pojavice se crveni balonic sa slovom B u sredini, zumiraj i to je to.

bix

• Akademac
  • *
    • View Profile
« Reply #5 on: November 28, 2009, 10:16:59 AM »
Hvala ti puno na detaljnom opisu. Svidja mi se i klima a i tereni. Valjda ce biti prilike da se pazari neka nekretnina tamo, jer ovo odlicno zvuci. Hvala jos jednom.
Pages: [1]   Go Up
« previous next »